Ejer du dine egne gæstedata?

Online bordbooking er en uundværlig service, som udover at henvende sig til gæsters hurtige hverdag, også bidrager med effektivitet og overblik til restauranten og dens medarbejdere. Eller er det?

Online bordbooking – et CRM-system

Dit bordbookingsystem er en fantastisk måde, at få din gæstedata samlet i et såkaldt CRM-system. Du får mulighed for at samle kontaktoplysninger ind til nyhedsbreve eller tilbudskampagner, men du får også meget mere end det.

Med et ordentligt bordbookingsystem skal du kunne lave specifikke gæstekoder, som du kan tilføje til en gæsts historik. På den måde kan du altid gemme gæstens præferencer, og du kan endda analysere og sortere i forskellige segmentgrupper, som du så kan bruge til unikke arrangementer eller – igen til nyhedsbreve.

Kan du frit trække kundedata ud af dit bookingsystem?

Du har selvfølgelig også mulighed for at hente gæstedataene ud, og bruge det som du har lyst – eller har du?

Flere af de største bordbookingsystemer har skuffet deres kunder ved, at gæstedata fra bordbookingsystemet ejes af bordbookingssystemet selv. Al din gæstehistorik, er altså slet ikke restaurantens. Det lukker og slukker for muligheden for at føre gæstehistorikken ind i et CRM-system som fx RelationManager, hvilket burde være nok incitament til at huske at spørge leverandøren af bordbookingsystemet inden du låser dig fast og gør dig afhængig resten af restaurantens levetid. For afmelder du først et bordbookingsystem som ejer din gæstedata, ja, så er de data selvfølgelig væk.

Din gæstedata kan altså booste din forretning på to måder:

1)     Nyhedsbreve og kampagner målrettet lige præcist det gæstesegment, som du ønsker. Fx vinarrangement til gæster der altid køber god vin.

2)     Tag højde for stamgæsters ønsker, og opfyld dem inden gæsten selv spørger. Det sikrer dig med garanti flere besøg.

 

Med alt det sagt, så husk, at det kræver at dit bordbookingsystem understøtter funktionerne - og ikke mindst, at du ejer dine gæstedata.

Mathias Maimann er ekspert og partner i Crunch IT ApS – leverandør af tekniske systemløsninger til restaurationsbranchen. Læs mere på www.crunch-it.dk